- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 35
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 4 |
Losos uzený | 90 |
Česnek | 4 |
Kypřící prášek do pečiva | 4 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 140 |
Olej řepkový | 10 |
Špenát | 80 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 360 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kopr
Energetická hodnota celkem: 5156 kJ
Bílkoviny (g): 72,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 128,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 1289 kJ
Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 32, SAFA (g): 4, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Čerstvý špenát pokrájíme, spaříme vroucí vodou a necháme dobře odkapat. Vejce rozklepneme do mísy a rozšleháme, přidáme jogurt (polovinu uvedeného množství - 180 g, zbytek si necháme na podávání), mléko, prolisovaný stroužek česneku a mouku smíchanou s trochou kypřícího prášku. Těsto rozmícháme a dochutíme solí a pepřem. Na závěr přidáme špenát a promícháme. Lívanečky opékáme z obou stran na pánvi na kapce řepkového oleje. Připravíme si jogurtový dip, kopr nasekáme a vmícháme do jogurtu. Lívanečky podáváme s jogurtovým dipem a uzeným lososem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.